Thursday, 7 April 2011

BILE DA MENUNTUT..KENE AMALKAN...

Assalamualaikum seme...pekhabar..?hope sihat2 la sllu ye...'nak exam da ni..xley sakit2..hehe..'
ermm..petamenye..xde cte yang nak di kongsi..tp mmndangkan kne smpai 8 entry..so nk x nak kne la jugak merepek2 sket..huhu..ase cam nak malas nak tulis pnjg2..so just nak straight to the point...^^


korg ingat ag x ape dye ciri2 seorang wartawan yg baik..?kite semua kan bakal jadi seorang wartawan x lme ag...yelah..cam penat kot blaja smpai 4tahun, tp kuar2 x praktikkan ilmu 2 even skjp...at least amek la or cri pengalaman dalam bidang kewartawan ni kan...hehhe..lw betol2 xley masyuk,...bru lah bertukar angin ngan jadi enterpernuership, cikgu ke or paper jew la...(just only my opinion)..hehe..


ok lah..aku ingatkan korg2 semua ea cmne ciri2 seorang wrtawan yang baguszz...:




seyes tol...senyum sket...haish!


  • hubungan kiter ngn sumber a.k.a source mesti kne jaga...kne ngam...
  • nak jadi penulis n wartwan yang baek kne mula mnjadi pembaca yang baek...kne tulis feature writing at-least 2x smggu...!
  • bile kne report news, jgn copy paste jew...no plagarism....
  • kene ader karakter sendiri...lw ader trademark ag bagus...hehe...
  • senjata seorang wartawan adalah bertanya...lw malu nak tnya..
  • mesti ader pengetahuan yang luas tntang current issue...jgn jadi katak bawah tempurung.."saper ek ketua menteri penerangan dan komunikasi skg ni..?(*_~)...
  • slaen tuh kne rajin bertanya..lw malu sesat jalan..huhu...ermm..ok itu jew yg ley share ngn korg..ader paper nk tmbah sila komen yep...
P/S : sharing is charing....sper ader2 ciri2 dia atas...ley jadi pembantu madam Adzra pasni...
         Terima Kasih Sudi Bace...^^
                                                                                           

No comments:

Post a Comment