Sunday, 10 April 2011

:LAWAK GILER !! :

wassup2..!!..


ai korang..^^ ..pe habaq..?cek harap hangpa sehat naa...hehe...


cek  nak share ngn hangpa satu cerita sal sorang wartawan nih !....zoOMm...*_^


Abu (bukan nama sebenar) merupakan sorang wartawan..al-kisahnya..satu petang tuh,dye lepak kat satu kedai mamak dekat ngan opis dye..abu ni baru balik dari cover satu event kat kolumpo..


sedang abu duk asyik pekena teh tarik...dye tetibe ,nampak owang ramai duk kecoh2 kat tengah jalan raya..mcm2 terlintas kat pikiran dye msa tuh..'knper tuh..?'sempat dye tnyer kat sorang mamat ni...mamat tu pun jawab,'ader kemalangan kot..'


'kemalangan..?wow..leh aku wat news ni..mne tw ley jadi frontpage..hehhe..'kata abu dalam hati...


abu pun tnpa buang masa, pegi la kat tempat ramai2 tuh..sesampai jew, dye xdapat nak amek shot yang terbaekk untuk tangkap gambar...


'cne aku nak wat ni..?'...haa!! ader idea...tetibe dtg idea supaya orang ramai kasi ruang kit untuk dye..


'tepi tepi pakcik....!!! itu anak saya..! "...


dengar jew orang ramai teriakan tuh..semua pakat lari kasi jalan kit kat abu ni...


tapi aper yang jadik...? upenyer2 sekor monyet mati kene langgar kereta...
abu pun xlme kat situ terus pecut cam xcukup tanah...


'malunya!!! tidak...'..


P/S : selidik lu sebelum wat paper..^^










No comments:

Post a Comment